Preventief bestrijden van eikenprocessierupsen

Terug

Wij bestrijden processierupsen voor diverse gemeentes, particulieren, verenigingen, scholen en sportclubs in zowel Nederland als België.

Om een zomer zonder eikenprocessierupsen tegemoet te gaan, neemt u beter geen risico. U kan zich laten bijstaan door een deskundig bedrijf. 

Wij kunnen u hiermee helpen en willen u informeren omtrent de werkwijze van onze preventieve eikenprocessierupsen bestrijding.

Aanpak van het bestrijden: 

Het bestrijden van rupsen gebeurt met een speciale machine, op een biologische manier. We kunnen bomen bestrijden met een hoogte van 30 a 40 meter. We gebruiken een speciale spuitmachine die voorzien is van een elektrische vloeistofafsluiter voor onmiddellijke toevoerafsluiting. Wij staan ervoor in dat het werk op een correcte wijze wordt uitgevoerd. 

Biologische bestrijding met bacteriën: 

De preventieve biologische bestrijding wordt uitgevoerd met het middel Bacillus Thuringgiens, dit is een toegelaten middel in de bestrijding van de rupsen. Het tijdstip van bestrijding (meestal tussen april en mei) is belangrijk, omdat bij uitvoering in een te laat stadium de eikenprocessierups de haartjes, die irritatie opleveren, al hebben. De bestrijding van Bacillus Thuringgiens dient op het juiste tijdstip uitgevoerd te worden. Wij worden door de provincie Antwerpen per mail geïnformeerd omtrent de ideale periode om de rupsen te bestrijden.  

 

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Met Kennes heeft u een partner met de juiste know-how en middelen aan uw zijde. We denken graag met u mee hoe we uw project realiseren.